Vilket är Sveriges bästa mobilabonnemang?

Sveriges bästa mobilabonnemang är det som passar kundens behov allra bäst. Det går därmed inte att säga att ett specifikt abonnemang är bäst för alla. Däremot finns det punkter att granska för att hitta vilket som är bäst utifrån de egna behoven.

Så billigt som möjligt

På jämförelsesidor som utnämner bästa mobilabonnemang utifrån flera olika faktorer är priset ofta det som lyfts upp allra mest. Det finns så kallade ”budgetabonnemang” som kostar under 100 kr per månad. Detta framförallt om bara ett par GB surf ingår i abonnemanget. Men det skapar även en stor begränsning för var, och i hur stor omfattning, som surf kommer att kunna användas.

Sveriges bästa mobilabonnemang utifrån täckning

Förr var det stor skillnad mellan mobiloperatörernas täckning. Men detta har ändrats med tiden och de flesta har över 95% täckning över Sverige. Framförallt är det skillnad mellan stad och landsbygd. Det går att jämföra täckningskartor och se vilken operatör som har bäst täckning inom det område där mobilanvändaren förväntas befinna sig. Men samtidigt är det en skillnad mellan teori och praktik. Det finns alltid risk för ”radioskuggor” vilket är platser där täckning inte finns trots att det anges i täckningskartan att täckning ska finnas.

Bäst möjlighet att spara surfen

Att spara surf innebär att den surfmängd som inte används en månad läggs i en pott och kan användas kommande månader. Det är en funktion som gör att lägre surfmängd kan väljas och pengar sparas.

Exempel:
Anna tecknar ett abonnemang med 5 GB per månad men surfar bara 3 – 4 GB varje månad. Det innebär att 1 – 2 GB sparas varje månad och när kommande sommarlov kommer har hon 15 GB sparat. Under sommarlovet är hon ute mycket och använder surfmängden utan att behöva betala extra.
Hade hon inte sparat surfen hade hon behövt köpa till ytterligare 15 GB under sommaren vilket kan ha blivit betydligt dyrare.

Välja bästa mobilabonnemang!

  • Hur mycket surf behövs per månad?
  • Är täckningen tillräckligt bra?
  • Kan surfen sparas?
  • Hur nås kundtjänst?
  • Vad är kostnaden per månad?
  • Har abonnemanget bindningstid?

Svårt att välja? Det finns flera jämförelsesidor online som hjälper privatpersoner och företag att välja passande abonnemang utifrån behov. Ett annat alternativ är att gå in till en återförsäljare av mobiler och be dem att ta fram bästa mobilabonnemang utifrån dina behov. Dessa har däremot inte alltid avtal med alla operatörer och kommer därmed enbart presentera abonnemang från de samarbetande företagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *