Många använder SMS-lån istället för en buffert

Många svenskar har svårt att spara ihop pengar och att få lönen att räcka hela vägen fram till nästa månads löneutbetalning. Därför är det en utmaning för många hushåll i landet att få ihop den vardagliga ekonomin och att kunna betala alla räkningar. Faktum är att majoriteten av alla invånare i vårt land lever från lön till lön. Därför väljer många att ansöka om SMS-lån emellanåt för att få ihop sin ekonomi även när det krisar.

Och visst, det är viktigt att du har en budget på plats som täcker dina månatliga utgifter. Dessutom bör du helst även ha en buffert för oförutsedda utgifter. Men att bygga upp en buffert och ett sparande tar ofta tid. Därför är det inte alltid ett alternativ att göra detta om du har en knaper marginal. Så många väljer istället att söka sig till kortsiktiga, om än kostsamma, lösningar. SMS-lån är ett exempel på en sådan lösning. Läs mer på länken eller fortsätt läsa!

Vad är ett SMS-lån egentligen?

Ett SMS-lån kan enklast beskrivas på följande sätt:

  • Det är kortfristigt och kostsamt. Denna typ av lån är kortfristiga och har en förhållandevis hög kostnad.
  • Det kan användas i väntan på nästa lön. De pengar som du lånar på detta sätt kan användas för att betala utgifter i väntan på nästa lön. Lånet betalas vanligtvis tillbaka i sin helhet i samband med nästa månads löneutbetalning.
  • Dessa lån är vanligtvis ganska små. Du lånar ett mindre belopp, ofta endast ett par tusen kronor, för att betala de räkningar som du har denna månad. Sedan betalar du tillbaka lånet inom loppet av bara några veckor.
  • Det bör inte användas som ett substitut för en buffert eller ett sparande. Även om det kan verka vara en bra idé att använda dessa lån istället för en buffert är så inte fallet. Det finns nämligen många saker som du behöver vara medveten om ifall du väljer att göra detta. Dessutom bör lån som dessa endast användas i nödfall.

Eftersom dessa lån har en så pass kort löptid har de vanligtvis en väldigt hög ränta räknat i procent. Dessutom kan det också finnas andra typer av avgifter som du behöver betala för att kunna ta ett sådant här lån.