Låna 1 000 kr även om du har en betalningsanmärkning

Personer som har betalningsanmärkningar har generellt sett en lite lägre kreditvärdighet än gemene man. En låg kreditvärdighet är en indikator som signalerar risk för banker och kreditgivare. De flesta långivare väljer därför att avstå från att låna ut pengar till dig som har en betalningsanmärkning. Men det finns faktiskt vissa aktörer som låter dig låna 1000 kr eller några tusenlappar även om du skulle ha betalningsanmärkningar.

Därför avstår många banker från att låna ut pengar till dig med betalningsanmärkning

Det finns faktiskt goda skäl till att många banker avstår från att låna ut pengar till konsumenter som har betalningsanmärkningar. Som vi redan har nämnt signalerar betalningsanmärkningarna en förhöjd risk. Det är helt enkelt mindre troligt att en person som har en betalningsanmärkning faktiskt kommer betala tillbaka sitt lån i tid. Därför väljer vissa långivare att inte överhuvudtaget låna ut pengar till personer som tillhör denna kategori konsumenter.

Så kan du göra för att låna 1000 kr trots dina betalningsanmärkningar

Vad kan man då göra om man vill kunna låna 1000 kr trots att man har betalningsanmärkningar? Det du bör göra om detta är din situation är att:

  • Leta upp långivare som kan se bortom betalningsanmärkningarna. Som vi redan har nämnt finns det vissa långivare som kan välja att se bortom din betalningsanmärkning. Hos dessa kan du ha möjlighet att låna 1000 kr trots att många andra banker vänder ryggen till. Allt du behöver göra är alltså att söka runt lite grann och vara uppmärksam på vilka kunder de olika långivarna vänder sig till.
  • Använd en borgensman för att öka dina möjligheter. I vissa fall kan du förbättra dina möjligheter att få låna pengar genom att använda en borgensman. Borgensmannen är någon person i din närhet som har förtroende för dig och din förmåga att kunna betala tillbaka skulden. Personen ansöker om lånet tillsammans med dig och delar därmed betalningsansvaret för skulden. Men när du bara vill låna 1000 kr behöver du i regel inte använda dig av en borgensman.
  • Låna pengar av en familjemedlem eller vän. Eftersom du bara vill låna ett ganska litet belopp kanske du har någon vän eller familjemedlem som kan vara behjälplig?