Pinterest kan börsnoteras

Pinterest har lämnat in en hemlig ansökan till amerikanska SEC om att få göra en IPO på New York-börsen, enligt källor som Wall Street Journal varit i kontakt med. Planen är enligt utsago att börsnotera bolaget i slutet av juni.

Företaget förväntas få ett börsvärde på minst 12 miljarder dollar. Det var värdet som bolaget tillskrevs i samband med sin senaste nyemission som ägde rum 2017. Det totala inflödet av kapital vid en IPO kan bli runt 1,5 miljarder dollar, enligt Reuters.

Pinterest är ett populärt konsumentbolag

Pinterest vill själva inte kommentera nyheterna. Om de bekräftas kommer Pinterest att bli ett av de populära konsumentbolag som tar sig in på börsen under 2019. Hit hör AirBnB, Uber, Slack och Lyft.

Pinterest är ett socialt nätverk som baseras på bilder, ”pins”, som användarna lägger upp. Företagets intäktsmodell baseras på de annonser som dyker upp bland det material som användarna publicerar. Det San Fransisco-baserade bolaget har haft en hisnande resa sedan det grundades 2008. Idag har Pinterest 250 miljoner aktiva användare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *